OCTUBRE 2021

L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans incorpora un nou centre en la seva tercera edició i reforça el programa formatiu


L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans incorpora un nou centre en la seva tercera edició i reforça el programa formatiu

Per primera vegada, l’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans (ETJOA) incorpora un centre formatiu ubicat a València, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD València).

A més, amb l’objectiu de seguir aportant valor als alumnes i al sector joier i artesà, l’Escola presenta la figura dels Artisan Experts, una xarxa d’experts que servirà d’inspiració i suport per als alumnes.

En total, en aquesta tercera edició del 2021 han participat 188 estudiants fins ara.

L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans, el projecte pioner de formació d’excel·lència de la marca de joieria que fomenta l’artesania com a via de formació professional per als joves, continua aquest mes d’octubre amb nous alumnes disposats a aprendre tècniques de restauració de l’ofici de joier. En total, en aquesta tercera edició del 2021 han participat 188 estudiants fins ara.

Mentors de llarga trajectòria en la companyia proporcionen als joves aprenents l’oportunitat de conèixer els valors de TOUS, que ha esdevingut un referent en l’art de donar una segona vida a les joies, amb un equip d’artesans restauradors capaços d’aplicar un manteniment a les peces perquè segueixin formant part de la vida dels seus clients.

Nou centre formatiu a València

Amb la voluntat d’ampliar l’abast de la iniciativa, en aquesta tercera edició ETJOA ha incorporat un nou centre formatiu ubicat a València, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD València). ETJOA té la voluntat d’anar creixent i estendre’s arreu per connectar amb els 45 països en què la marca té presència.

Per primera vegada, l’escola valenciana participa en aquest projecte, que no només busca impactar en el marc teòric dels estudiants, sinó també millorar el seu vincle amb el mercat laboral promovent pràctiques en un ambient professional de renom que amplia les opcions posteriors de contractació.

“ETJOA és una mostra del nostre ferm compromís amb el sector joier i l’artesania. Aquest projecte és especialment important per a nosaltres, perquè podem ensenyar a les generacions futures el valor de la restauració i de donar una segona vida a les joies. Així els transmetem que la joieria és un ofici en què la sostenibilitat és al cor de tot, perquè creem peces fetes per perdurar i treballem perquè així sigui a partir de les tècniques de restauració”, comenta Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de TOUS.

Aposta constant per la formació de qualitat

A més, en aquesta tercera edició, i amb l’objectiu de seguir inspirant i aportant més valor als alumnes d’ETJOA, TOUS ha llançat la figura dels Artisan Experts de TOUS, una xarxa d’experts referents en les seves respectives especialitats que uneixen els valors de TOUS i que, guiats per la seva passió, experiència i savoir-faire, serviran d’inspiració i guia per als alumnes de l’Escola a través d’accions especials com ara webinars, etcètera.

“Encara que sigui un ofici amb milers d’anys d’història, sempre hi ha alguna cosa nova per aprendre. En el meu cas he vist que encara tinc molt camí per recórrer, però la base que ens ofereix TOUS amb ETJOA és clau i ha estat molt gratificant per a mi”. Així resumia la seva experiència a l’Escola un dels participants de la tercera edició del projecte.

ETJOA segueix adaptant-se a les necessitats educatives actuals i continua aquesta tercera edició en format totalment digital, combinant l’ensenyament en línia amb les pràctiques a distància, a través de píndoles, vídeos i webinars.

La selecció de les candidatures es basa en l’excel·lència acadèmica i l’acompliment dels estudiants, i al final de l’estada els tutors i els alumnes fan una avaluació per garantir el bon funcionament formatiu.

Actualment, ETJOA ja col·labora amb 10 centres educatius: Escuela de Joyería JORGC (Barcelona), Escuela de Arte Manolo Blahnik (La Palma), IES Barajas (Madrid), Escola d’Art i Superior de Disseny (València), Escuela de Arte Arsenal (Vilafranca del Penedès), Escuela Técnica de Joyería del Atlántico (Vigo), Escuela de Joyería de Córdoba, Prezzi Escuela de Joyería (Mèxic), Escuela de Artesanías INBA (Mèxic) i Escuela Cindor (Portugal).