OCTUBRE 2021

TOUS avança en el seu compromís cap a la sostenibilitat i llança la segona col·lecció de peces traçables amb Tracemark


TOUS avança en el seu compromís cap a la sostenibilitat i llança la segona col·lecció de peces traçables amb Tracemark

Com a la primera col·lecció, els clients podran comprovar la procedència dels materials, la manufactura que hi ha darrere de cada joia i les seves certificacions a través d'un codi alfanumèric o QR que acompanyarà cada peça.

Les peces traçables de la segona col·lecció, denominada Hav, han estat creades en or i diamants i estarà disponible a Espanya, Portugal, Mèxic, Perú i Rússia.

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment del luxe assequible, avança en la seva estratègia cap a la sostenibilitat i anuncia el llançament de la seva segona col·lació amb Tracemark, una companyia pionera en la garantia de la traçabilitat completa de peces joieres, que treballa amb empreses certificades per l’RJC (Responsible Jewellery Council). La segona col·lecció, Hav en or i diamants, és una delicada versió de Hav formada per set joies atemporals amb formes envolupants i subtils ondulacions que combinen or groc i blanc amb pavé de diamants.

Aquesta segona col·lecció estarà disponible a partir d'avui mateix als cinc mercats - Espanya, Portugal, Mèxic, Perú i Rússia-, amb la mateixa funcionalitat que en la primera col·lecció: els clients disposen d'un codi alfanumèric gravat a la joia i d’un codi QR a l'etiqueta a través del qual poden accedir al tauler de traçabilitat interactiu i personalitzat de Tracemark i consultar la procedència dels materials, la manufactura que hi ha darrere de cada joia i les certificacions que garanteixen l'ètica i la sostenibilitat de les peces i el detall dels materials. Tot això, amb la certesa que aquesta informació ha estat verificada per un prestigiós auditor extern de l’associació International Associates.

D'aquesta manera podran comprovar que l'or i els diamants de la col·lecció tenen una procedència ètica i responsable. Quant a l'or, prové de refineries CoC (Cadena de Custòdia). Aquesta distinció, atorgada pel Responsible Jewellery Council (RJC),  certifica que prové de fonts verificades, seguint les millors pràctiques ambientals internacionals i els estàndards socials reconeguts arreu del món.

Concretament, l'or CoC certificat per Tracemark és d'origen reciclat. Això constitueix un important avenç en termes de sostenibilitat perquè, segons un últim estudi de la Universitat de Pforzheim of Applied Sciences, la utilització d’or reciclat, és a dir, no procedent de mines, redueix l'empremta de carboni fins a un 99%.

De la mateixa manera, el detall de la traçabilitat que facilita Tracemark permet conèixer l'origen dels diamants i la manufactura. Tots els diamants amb què treballa TOUS compleixen estrictament el procés Kimberley, la qual cosa garanteix la seva autenticitat, procedència i extracció ètica.

Igual que en la primera col·lecció, la innovació de la col·lecció Hav en or i diamants és l'aval extern que aporta Tracemark, el qual garanteix el compliment del procés proporcionant la traçabilitat dels diamants emprats, informa els clients del seu origen i verifica el proveïment responsable. Els estrictes requisits per obtenir el certificat Kimberley avalen els diamants com "lliures de conflictes", i eviten que aquells que s'extreuen en conflictes entrin en el comerç legítim.

A més, els clients podran comprovar que la manufactura de la col·lecció és fruit de la col·laboració de TOUS i els artesans de Facet, una empresa familiar fabricant de joieria membre de l’RJC, acreditada amb la distinció del CoC i Pilot Partner Member de Tracemark. Les peces traçables d'aquesta col·lecció es produeixen íntegrament al taller de Facet a l'Índia i, posteriorment, arriben al taller de Facet a Còrdova, on són sotmeses a un exhaustiu control de qualitat. Aquesta aposta pel treball conjunt neix del compromís de la firma joiera per la col·laboració dins del sector.

D'aquesta manera, TOUS reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, un factor cada cop més rellevant per als clients. Segons l'estudi Sustainable Luxury Consumer Report 2021 realitzat per Tracemark, el 71% dels consumidors escolliria una joia per la seva traçabilitat.

Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de la companyia, comenta: "Hem iniciat aquest nou centenari d'història amb molta ambició i centrats a contribuir, de manera ètica i responsable, al sector joier i artesà. A la companyia entenem la sostenibilitat com un compromís sòlid i una qüestió de transparència, de manera que volem que els nostres clients tinguin la certesa de la procedència dels materials de les nostres joies i del seu origen ètic i responsable.

Amb aquesta segona col·lecció de joies traçables reafirmem la nostra aposta per la innovació i les tècniques mil·lenàries, juntament amb la pràctica sostenible, la qual és essencial per al futur del sector.

De fet, la nostra aposta per la sostenibilitat va ser reconeguda el 2019 pel Responsible Jewellery Council (RJC), una organització líder mundial en l'establiment d'estàndards d'ètica empresarial i cadenes de subministrament responsables en la indústria de la joieria i la rellotgeria que, després de superar un procés d'auditoria, ens va atorgar la qualificació de membres certificats.

Continuem el nostre segon centenari de vida amb molts nous reptes, apostant plenament per la sostenibilitat i la preservació de l'ofici joier i artesà".

 

Berta Serret, fundadora i CEO de Tracemark, explica que: "Tracemark neix amb la voluntat de prioritzar la sostenibilitat i els drets humans per garantir el canvi cap a una indústria realment més transparent, sostenible i responsable. Aquesta convicció ens ha unit amb TOUS per aconseguir un canvi real, efectiu i durador al sector, on la traçabilitat de les joies és clau.

Després de l'èxit aconseguit en la primera col·lecció de peces traçables amb TOUS, aquesta segona col·lecció de joies aposta novament per proporcionar als clients la transparència dels productes que adquireixen d'una manera innovadora i única, convidant-los a descobrir la procedència dels materials amb què estan fetes les seves joies a través del tauler de traçabilitat de Tracemark, al qual poden accedir amb un codi QR. És per a nosaltres una gran satisfacció poder tornar a col·laborar amb una marca tan compromesa i prestigiosa com és TOUS.

Per a nosaltres, parlar de sostenibilitat en joieria és parlar de traçabilitat, col·laboració i compromís, els tres pilars de Tracemark. Aquesta col·laboració amb TOUS demostra que compartim aquests valors.

Confiem en poder continuar col·laborant amb aquesta firma presentant al mercat noves col·leccions de joies traçables, i conduint el sector joier cap a la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient".