AGOST 2020

Els resultats positius de TOUS al 2019 ajuden a amortir l'impacte de la COVID-19


Els resultats positius de TOUS al 2019 ajuden a amortir l'impacte de la COVID-19

Un any més, TOUS segueix creixent, tant en vendes com en beneficis. L'empresa va tancar l'exercici del 2019 amb un benefici de 30 milions, fet que suposa un increment del 6,8% respecte a l'any anterior.

Per primera vegada, durant el 2019 l'empresa ha optat per formular els seus comptes d'acord amb Normes Internacionals d'Informació Financera. La facturació de la marca en aquest període, segons aquest nou criteri, ha arribatnals 395 milions d'euros, un augment del 3,8% a efectes comparatius respecte a l'exercici anterior. Pel que fa al total de vendes dirigides al consumidor final, les vendes van ascendir als 487 milions d'euros, un 4,6% més en comparació amb 2018.

Aquests resultats posennde nou de manifest la solidesa del model de negoci i de l'estratègia, que seran claus per fer front de la millor manera possible la crisi provocada per la COVID-19. Aquesta solidesa es fonamenta en 2 grans pilars: la internacionalització i la omnicanalitat. L'empresa compta amb de més de 700 botigues a 56 països, alhora que segueix impulsant la digitalització i la integració entre els diferents canals.

Les vendes online consoliden la seva posició com a tercer mercat més rellevant, després d'Espanya i Mèxic. A finals d'any, culmina amb una presència digital a 24 mercats. Una tendència que s'ha accelerat durant el confinament, en el qual les vendes a través de les plataformes digitals han augmentat més del doble.

La línia de creixement sostingut experimentat durant els últims anys s'ha vist truncada al 2020 pel fort impacte en les vendes a causa del confinament i les seves posteriors conseqüències. A finals de juliol, la majoria de les botigues es troben ja obertes, però encara hi ha països amb el comerç tancat.

Davant els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19, TOUS va posar en marxa una estratègia basada en tres "pes": protegir a les persones; protegir el negoci, fonamentalment mitjançant la gestió de la tresoreria; i protegir el futur, activant ajudes als empleats i accions socials per mitigar l'impacte de la situació.

L'empresa està executant un pla de rellançament per recuperar el més aviat possible els nivells comercials previs a la pandèmia i accelerar a l'últim trimestre del l'any, el més important per a la marca perquè en ell es concentra un gran volum de vendes.

Centnanys de joieria

Tot i les circumstàncies que estan marcant l'any en curs, la firma joiera no ha renunciat a celebrar el seu centenari. En el segon semestre de l'any durà a terme, tant a Espanya com a nivell internacional, una sèrie d'accions que tindran com a objectiu celebrar, al costat dels seus col·laboradors, clients i amics, els seus cent anys de vida.