Juliol 2020

TOUS esdevé membre certificat del Responsible Jewellery Council, una nova fita en el camí cap a la sostenibilitat


TOUS esdevé membre certificat del Responsible Jewellery Council, una nova fita en el camí cap a la sostenibilitat

El reconeixement per part del Responsible Jewellery Council corrobora l'aposta de la firma joiera tant per la transparència com per la sostenibilitat, el medi ambient i els drets humans.

TOUS esdevé membre certificat del Responsible Jewellery Council (RJC), l'organisme que estableix els estàndards d'ètica empresarial i cadena de subministrament responsable en la indústria joiera i rellotgera d’arreu del món, després de superar un procés d'auditoria que reconeix la nostra aposta per la sostenibilitat de manera transversal.

Aquest reconeixement demostra un cop més la nostra aposta per la sostenibilitat, el medi ambient, els drets humans i la transparència operativa i informativa, a través de l'aplicació amb èxit de les directrius sostenibles marcades pel RJC, membre de l'Aliança ISEAL, organització internacional que codifica les millors pràctiques i la qualitat per al disseny i la implementació de sistemes d'estàndards socials i mediambientals.

“El compromís pel desenvolupament sostenible ha guiat els nostres passos i el nostre creixement des del principi. Rebre aquesta certificació del RJC, una de les entitats de més prestigi del sector, ens anima a continuar esforçant-nos diàriament per ser un exemple de companyia que segueix pràctiques empresarials responsables. Ens fa una il·lusió especial rebre la certificació aquest 2020, quan celebrem cent anys d'història,” ha explicat Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de TOUS.

El procés d'auditoria té en compte diferents blocs d'anàlisi, com les cadenes de subministrament responsables, la producció i els drets humans; els drets i les condicions laborals; la salut, la seguretat i l'entorn; la gestió de metalls preciosos o la responsabilitat en l'obtenció de les matèries primeres.

Iris Van der Veken, Executive Director del Responsible Jewellery Council: "Voldria felicitar TOUS per la seva certificació i pels seus 100 anys al sector. Treballem en una indústria que uneix bellesa i emocions, connectant cor i ment. Els consumidors esperen la màxima confiança quan compren una peça de joieria per celebrar un moment important en les seves vides. En aquests temps en què necessitem confiança i resiliència, ara, més que mai, és imprescindible comptar amb més companyies com TOUS, que inspiren, actuen i es comprometen en un viatge amb sentit i de millora continuada. El RJC dona suport als seus membres amb un enfocament integrat a la sostenibilitat a través de pràctiques de bona gestió. Valorem el lideratge i el compromís de TOUS amb pràctiques empresarials responsables."