MAIG 2020

TOUS prepara la reobertura de les seves 37 botigues a Portugal amb noves mesures per a garantir la seguretat dels clients i els seus treballadors


TOUS prepara la reobertura de les seves 37 botigues a Portugal amb noves mesures per a garantir la seguretat dels clients i els seus treballadors

La firma joiera ha adaptat el seu sistema productiu per a reforçar els processos de neteja i desinfecció i produir materials per a preservar la seguretat a les botigues

Avui dia, TOUS té obertes 277 botigues en 18 països. A Portugal ja s'han obert 3 botigues al llarg del mes de maig que estan emplaçades a Lisboa, Funchal i Ponta Delgada. 

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris referent en el segment del luxe assequible, ha estat preparant-se per a anar reprenent l'activitat seguint les indicacions governamentals i sanitàries en cada país. En el cas de Portugal, TOUS ja va obrir el passat 4 de maig una botiga a Lisboa, en rua Garrett, i una altra a Funchal. A aquestes dues obertures, es va sumar el 22 de maig una tercera en Ponta Delgada. Ara la companyia es prepara per a obrir les 34 botigues restants que té al país a partir de l'1 de juny.

Actualment, TOUS té 37 botigues físiques a Portugal, a més del canal de venda online. Les botigues es troben en les principals ciutats portugueses com Lisboa, Porto, Coïmbra, Braga, Guimarães, Aveiro, Viseu, Leiria, Funchal i Ponta Delgada.  A més, la marca també compta amb espais en els aeroports de Lisboa i Porto; així com El Corte Inglés tant de Lisboa com de Vila Nova de Gaia.

Amb l'objectiu d'oferir la màxima seguretat als seus empleats, clients i comunitats, TOUS va crear una Comissió de Seguretat i Salut Laboral COVID-19 específica per a avaluar tots els protocols actuals i plantejar noves mesures de seguretat, que segueixen les recomanacions de Direção Geral de Saúde Portuguesa.

Dins del pla elaborat per aquesta comissió es troba el Customer Care Ritual COVID-19, un protocol que conjumina la qualitat del servei al client amb les mesures de seguretat i salut laboral específic per als seus equips en el punt de venda.

A més de mesures bàsiques de neteja i desinfecció, la disposició de guants, màscares i gel desinfectant per als clients, així com equips de protecció individual per als equips de vendes, i l'adaptació dels espais per a assegurar l'aforament i la distància de seguretat permeses, TOUS ha desenvolupat en els seus propis tallers altres elements de seguretat per a anar un pas més enllà en la creació d'un espai segur per als clients. Així, la companyia ha adaptat el seu sistema productiu per a crear uns emprovadors de pendents impresos en 3D que permetran al client provar-se les peces sense manipular-les directament.

En el taller de TOUS també s'estan elaborant mampares de protecció de metacrilat, similars a les que ja es troben en farmàcies o supermercats, que es col·locaran en els taulells de totes les seves botigues. Així mateix, la companyia està estudiant nous elements de seguretat per a aplicar-los en el futur, en cas necessari.

La higiene de les joies en tot el procés

La companyia joiera ha treballat durant cent anys seguint els més alts estàndards de qualitat i el continuarà fent, assegurant als clients que totes les peces són segures. Per a això, abans de sortir del taller totes les peces seran desinfectades amb una solució hidroalcohòlica o de peròxid d'hidrogen que assegura l'eliminació de qualsevol bacteri.  

Una vegada a la botiga, les peces seran desinfectades també abans i després de cada manipulació d'un client o personal de TOUS, amb productes específics per a això i, en algunes botigues, amb màquines ultrasons, un dispositiu que permet una neteja extrema per a desinfectar peces joieres i continuar oferint el servei de postvenda en les condicions sanitàries adequades. Igualment, en totes les botigues existeix una solució per a tenir una desinfecció en sec.

Seguretat per als treballadors

Tots els empleats TOUS, ja estiguin en punt de venda, com en oficines centrals i tallers, hauran de seguir un protocol de seguretat específic, com prendre's diàriament la temperatura, utilitzar equips de protecció individual com a guants i màscares, mantenir la distància de seguretat i els aforaments permesos, i utilitzar els espais comuns que han estat adaptats i adequats al nou reglament.

Omnicanalitat avançada al servei del client

Estar prop del client en tot moment és la prioritat de TOUS, per això la companyia ha anat ajustant els seus sistemes a la nova realitat de cada moment per a poder continuar oferint un servei pròxim i excel·lent, seguint a més les mesures sanitàries recomanades en cada cas. 

Així, d'una banda, la companyia va adaptar els processos interns per a assegurar un protocol de seguretat i higiene màxima en el seu canal e-commerce, que el mes d'abril ha experimentat un notable creixement. A Portugal, durant el període en el qual les botigues físiques han estat tancades, la venda online ha crescut un 637% respecte a l'any anterior, venint d'un creixement acumulat de 304% en el que portem d'exercici. Això ha suposat que les vendes totals de TOUS en els principals mercats s'hagin mantingut en un 20%, sent concretament la dada de Portugal un 23%. 

Però a més, en aquest temps TOUS ha apostat per la omnicanalitat avançada que ha permès desenvolupar diverses iniciatives per a incentivar la venda en retail. Això significa la posada en marxa de la venda a distància assistida a través del telèfon i aplicacions de missatgeria, amb la possibilitat de comprar a través d'aquests canals i amb lliurament a domicili, o concertar cita prèvia per a acudir a les botigues ja obertes. La companyia ha ajustat els seus sistemes operacionals per a aplicar aquest procés de omnicanalitat avançada en benefici del client, donant un millor assessorament i servei, i oferint totes les opcions possibles per a una compra segura i satisfactòria. 

Com afirma Carlos Soler-Duffo, Conseller Delegat de TOUS, “ens hem adaptat completament a aquesta nova normalitat que ve donada per la situació actual, moguts sobretot per la il·lusió de seguir al costat dels nostres clients i oferir-los el millor de la nostra companyia, i més en aquest any en què celebrem el nostre centenari. Tant les col·leccions com les campanyes s'han ajustat al sentiment especial d'aquests moments. A més de garantir una experiència de compra segura, també és molt important l'acompanyament en la venda perquè sigui satisfactòria. El creixement del nostre canal online és una mostra de la confiança dels nostres clients, que continuen volent estar en contacte amb nosaltres. Els nostres equips de vendes estan molt il·lusionats per reprendre el contacte presencial amb els seus clients i oferir el millor servei, i en aquesta nova normalitat, continuarem treballant en paral·lel per a consolidar la omnicanalitat de la companyia” conclou Soler-Duffo.