ABRIL 2019

La botiga TOUS de Rua Garrett, un establiment històric


La botiga TOUS de Rua Garrett, un establiment històric

En el número 50 de la romàntica Rua Garrett, situada en el barri de Chiado de Lisboa, es troba el que va ser la primera flagship de TOUS a Portugal. Rua Garrett és un carrer amb gran valor històric, tant per a Portugal com per a Lisboa, ja que des de principis del segle XX es van assentar els millors establiments imposant la moda, l'elegància i la cultura literària.

En 1914, ‘Ourivesaria Miranda e Filhos’, una de les principals joieries de la ciutat de Porto, es va expandir i va obrir un establiment a Lisboa, en els baixos de l'emblemàtic edifici de Rua Garrett, número 50. En aquest carrer es trobaven també els grans magatzems Chiado, així com les millors costureres, sastres, sombrererías, joiers, perfumeries… I les millors llibreries, bars, cafès, restaurants, hotels i sales de concert. 

La gent de l'alta societat de la ciutat recorria la Rua Garrett per a veure i comprar les novetats de la moda. En 1939 Celestino dóna Mota Mezquita, propietari de ‘Ourivesaria Aliança’, va adquirir ‘Ourivesaria Miranda e Filhos’ passant aquest establiment a denominar-se ‘Ourivesaria Aliança’. 

Va ser en 2012 quan TOUS va adquirir el local, que havia quedat desocupat, i va mostrar el seu compromís de reformar acuradament la botiga. Sent conscients del seu valor patrimonial, tant a nivell arquitectònic com sentimental, la signatura ho va adaptar a les necessitats actuals per a establiments de joieria i complements de la mà dels arquitectes Joan Escalé i Lluís Piqué. 

La flagship de TOUS de la Rua Garret de Lisboa s'ha convertit en un establiment amb un encant especial. Per això, hem organitzat una ruta per la ciutat per a les influencers Marta Torné, Carolina Spencer, Piluca Hueso, Rosa Copado, Blanca Fernández, Ana Catarina Loureiro i Julia Urgel. Però no és una ruta qualsevol. Les hem volgut portar als llocs més curiosos de la ciutat de Lisboa: El Palau i Jardins de Marquesos de Fronteira, el Museu d'Arts Decoratives, el Atelier de Joana Vasconcelos… I com era d'esperar, la botiga TOUS de la Rua Garrett número 50.